Som una associació
Adede és una Associació de dones vinculades al món de l’empresa, en qualsevol de les seves vessants. No es tracta d’una associació de professionals amb càrrecs concrets, sinó d’una agrupació de dones preocupades per la seva vida professional, i per la defensa de la igualtat entre homes i dones, i la no discriminació, per cap concepte per raons de sexe.
A diferència de molts col·lectius similars, ADEDE té com a objectiu principal, la localització específica en el nostre territori de les Terres de l’Ebre. I és des de les Terres de l’Ebre, i amb la idiosincràsia que ens caracteritza, que lluitarem per tal d’aconseguir que el paper de les dones estigui sempre al lloc que ens correspon.
Així ADEDE prioritza DONA, TALENT i TERRITORI per contribuir a que les nostres referents hi siguin sempre i que les nostres dones ebrenques, la nostra joventut, estimi el territori i potenciï al territori el seu talent i la seva professió a fi i efecte de contribuir a un futur millor i millorable.
– Aconseguim que hi hagin dones empresàries, emprenedores i directives representant llocs de prestigi i reconeguts al nostre territori.
– Realitzem reunions, cursos de formació, seminaris, conferències sobre temes d’interès i qualsevol activitat que ens permeti unir forces i impulsar accions.
– Potenciem l’associacionisme entre les dones empresàries, emprenedores i directives de les Terres de l’Ebre.
– Aconseguim representativitat a les Terres de l’Ebre.
– Representem, gestionem i defensem els interessos de les dones empresàries, emprenedores i directives de les Terres de l’Ebre en l’aspecte general i comú, especialment en relació amb l’administració i altres institucions públiques.
– Fomentem la unió entre les empresàries, emprenedores i directives de les Terres de l’Ebre.
– Estimulem les activitats empresarials dintre de l’àmbit de les Terres de l’Ebre.
NATÀLIA GUART
UCR (La Ràpita) – Presidenta ADEDE
“Vaig néixer el 1969 en un petit paradís al sud de Catalunya, al nostre Delta de l’Ebre.
Ben aviat es va despertar en mi la passió per la creació, la moda, el disseny i l’expressió personal dins d’aquest entorn.
Seguint el meu somni, vaig iniciar la meva formació de ben petita. He viatjat força, impregnant-me de tots aquells llocs que he visitat. He col·laborat amb col·leccions de grans empreses, presentant els meus projectes a espais creatius, continuant la meva formació amb màsters de dissenyadors de renom. Fins que fa quinze anys vaig decidir tornar a casa meva, a Sant Carles de la Ràpita, per a inaugurar el meu propi espai, “Taller Botiga Natàlia Guart”.
Amant de l’alta costura, transmeto en cadascuna de les meves peces l’exigència i inconformisme dels creadors. De línies depurades, intento transformar els patrons amb la precisió i delicadesa d’un artesà, amb una visió perfecta del seu volum, i amb els acabats rigorosos aconseguint així veritables joies per als dies més especials.”
“Sempre m’he definit com a mare, dona i empresària. No vull destacar cap de les funcions per sobre de les altres, perquè penso que és important que les tres puguin conviure perfectíssimament. Sovint hi ha estereotips contra la figura de l’empresària: que ser dirigir una empresa és dolent, que només es pensa en els diners, etc. No és cert i són tòpics que hauríem d’eliminar, com a societat.
Ser empresària és molt més. És pensar en el territori, en el sector, en les persones que formen part de l’equip i, en el cas de la plataforma ADEDE Terres de l’Ebre, en la visualització del paper de la dona en el lideratge empresarial. I aquest esforç es pot fer de forma individual a petita escala, però si ens associem, podem ser imparables.
Ser empresària també és aprofitar les eines que tenim a l’abast per fer les coses millor. Les patronals en les quals fa anys que tinc l’honor de participar lluiten per dignificar l’atenció a les persones grans, aconseguir la millor qualitat possible en els serveis, i per visibilitzar la importància d’aquest col·lectiu. Atendre les persones en situació de vulnerabilitat i dependència s’ha de convertir en un deure per la societat.
La millor forma d’encaminar qualsevol organització és d’acord amb els valors: l’esforç, el compromís, la igualtat, la responsabilitat. Reivindiquem l’empatia i la justícia social, a tots els nivells. És per això que unides ho fem millor!”.
CINTA PASCUAL
Ex Presidenta ADEDE
CARMEN PLA
Vicepresidenta ADEDE
Em dic Carme Pla Subirats, tinc 56 anys i visc a Tortosa. Sóc filla d’una dona lluitadora que ja l’any 1950 va obrir un petit taller de costura, mare de dos dones empoderades, valentes i emprenedores. Per necessitat, em vaig haver de posar a treballar molt jove, formant-me paral·lelament en administració i comptabilitat.
Durant 25 anys vaig treballar en una multinacional del sector de l’automoció, al departament financer, ocupant diferents càrrecs de responsabilitat. Ja en aquesta empresa vaig lluitar per la visibilització de les dones executives, per la conciliació laboral i per la igualtat d’oportunitats.
L’any 2010 l’empresa va decidir deslocalitzar la producció cap al nord d’Àfrica i jo vaig agafar el camí de l’emprenedoria obrint un negoci d’hostaleria a la ciutat de Tortosa. El que era el meu hobby es va convertir en el meu negoci, posant en valor els productes locals, de km 0 i l’alimentació ecològica.
Formo part de la junta d’ADEDE des de pràcticament la seva creació, i aquests últims anys ho he compaginat amb la presidència de l’Associació d’Hostaleria de la Ciutat de Tortosa.
Actualment, i juntament amb la meva filla petita, una jove molt emprenedora, estem iniciant un nou camí dintre dels negocis, en aquest cas en el sector turístic. Donem valor als espais dels/les nostres clientes, creant la marca, la imatge digital i ocupant-nos de rendibilitzar els espais.
Em considero una dona compromesa amb la lluita per fer efectiva la igualtat entre homes i dones, treballant per una societat de dones empoderades i per la igualtat d’oportunitats.
Càrol Allepuz i Garcia, no em defineixen ni edat, ni formació, ni trajectòria ni estat. El únic que sé que soc és una dona interessant esculpida a base de determinació, inquietud i servei. Dubto de les certeses i no m’agrada el convencional. La curiositat és la característica que voldria que m’acompanyés tota la vida. Adede, una nova mirada sobre el rol de la dona com a emprenedora.
CAROL ALLEPUZ
Vicepresidenta ADEDE
ASUN COLOM
Vicepresidenta ADEDE
Vaig néixer un 29 de febrer al Baix Camp. TEAT i Diplomada en Turisme, especialitzada en gestió de l’empresa turística i la integració del turisme a la societat del coneixement. Experiència de més de 12 anys treballant al sector.
La vida em condueix a la Terra Alta, on inicio meva trajectòria professional al sector industrial. Reorganitzo l’empresa familiar especialitzada en la fabricació, muntatge i reparació de carrosseries per a vehicles industrials https://carrosseriesalazor.com per a la seva certificació de Gestió de Qualitat segons normes ISO, aplicant filosofia PLAN_DO_CHECK_ACT a tots els nivells. Em formo en Ciències Empresarials i ADE per a millorar la productivitat i la gestió d’aquesta.
M’implico en la creació d’una nova línia de negoci que permet optimitzar instal·lacions, maquinària i professionals. Així neix http://grisverd.com en plena crisi, dedicada al disseny, fabricació i comercialització de mobiliari urbà sostenible.
També he treballat com a tècnica d’empresa al Consell Comarcal de la Terra Alta, donant suport al teixit productiu en la tasca de la gestió empresarial.
Molt sensibilitzada social i mediambientalment, penso que un altre món encara és possible! Crec que el secret de la felicitat no és fer sempre el que es vol, sinó voler sempre el que es fa!
El meu nom és Isa Castell Solà i vaig néixer l’any 1974.
La presentació es resumeix a dir que sóc mare, senienca, advocada i mediadora i “iogui”. Mare de tres filles i dos fills; fet totalment impensable quan feia plans de futur de joveneta, però que ha resultat ser el més sorprenent (dues bessonades!) i millor que m’ha passat a la vida. Senienca, molt senienca i del territori; allà on vaig, hi faig bandera. Advocada per vocació; des de sempre vaig dir que volia ser-ho per ajudar a les persones i, mediadora per convicció; com més experiència tinc com a professional del dret, més necessitat em desperta ser una bona mediadora, pels valors socials que es treballen i per oferir solucions alternatives a les parts en conflicte. I Actualment, “iogui”; la pràctica del ioga m’ha ensenyat i m’ajuda a respirar de forma correcta, per a mi, molt gratificant.
En l’àmbit professional, destaca que sóc cofundadora de Castell Martinez Associades, un despatx d’advocades, mediadores i assessores de la Sénia, actiu des de 1999, gràcies a l’equip de dones que hi treballem. També, amb la meva germana, hem donat continuïtat al negoci familiar dels nostres pares, l’Autoescola Sénia, on des de ben petita he vist esforç, treball, responsabilitat, cooperació, solidaritat…
Personalment, sóc bastant inquieta: ‘activista de poble, de territori i de país’, i per això, precisament, em trobeu a ADEDE. Si volem caminar cap a una societat millor, han de desaparèixer les desigualtats que ens discriminen, i formar part d’ADEDE, és caminar en aquesta direcció i fer-ho de la millor manera, perquè l’educació i els valors socials centren tots els nostres projectes.
Isa Castell
Tresorera ADEDE
Mònica Celma
Vocal ADEDE
Em dic Mònica Celma Viver, tinc 45 anys i dos currículums professionals. El primer és d’una etapa de la meva vida (15 anys), després de la Llicenciatura, màster i postgraus de la branca de la Psicologia i l’orientació, que em van permetre treballar amb recursos humans, lideratge d’equips, responsable de projectes, investigació i assessora psicopedagògica.
I l’altre currículum és el de vida, havent nascut en una família emprenedora, sempre he tingut la filosofia d’empresa a les venes. He estat portant com a propietària i gerent l’empresa familiar de Gestió de Residus durant 10 anys i després vam prendre la decisió important i encertada de traspassar-ho a una empresa més forta, on continuo a la gerència i amb l’essència dels seus principis.
Crec sincerament amb el potencial del territori i m’encanta, m’apassiona fer xarxa i ajudar a créixer a les persones, amb els seus negocis, empreses o projectes. I ADEDE ofereix uns serveis, capital humà i uns valors que m’agraden. Ser membre de la Junta em permet xalar molt, com diem aquí!
Els meus pares van emigrar a Suïssa als anys seixanta i va ser allí, després d’acabar la carrera i durant unes pràctiques a l’ONU i al CICR, on vaig descobrir la importància de la lluita per la igualtat de gènere, treballant en unes entitats, en aquells anys de primera línia, i amb els governs i la societat civil per desenvolupar i aplicar lleis, polítiques, programes i serveis que permetessin a les dones i les nenes reclamar els seus drets i obrir els seus horitzons respecte a la diversitat, integritat i professionalitat. Passat els anys, que en són molts, reconec en ADEDE aquests valors i habilitats que ens uneixen, guiant la nostra presa de decisions i proporcionant-nos una visió compartida del que significa formar part del món empresarial femení a les Terres de l’Ebre, independentment d’on treballem o quina posició ocupem, totes som unes heroïnes de la nostra vida quotidiana.
El món va canviant i també els estereotips. Els més joves estan més oberts a aquesta visió “progressista”, i fins i tot les dones joves semblen més inclinades a aprofitar aquesta diferència i convertir-la en una força, i ADEDE marca la diferència, estant al costat i recolzant les dones empresàries, directives i emprenedores.
Gràcies per formar part d’aquest gran família!
Isabel Carrasco
directora del setmanari Més Ebre
Vocal ADEDE
Alicia Gamundi
Vocal de Formació ADEDE
“M’entusiasma entusiasmar, estimar allò que faig i transmetre l’amor en que ho faig”
Vaig estudiar a l’URV Educació, la meva principal devoció i vocació. Després vaig formar-me amb moltes facetes multidisciplinars, així com sóc jo: una persona multidisciplinar, versàtil, curiosa i amb gran capacitat d’adaptació. M’apassiona aprendre, explorar i descobrir.
He estat cofundadora de grups juvenils com el Club Jovenivol Sant Francesc a Tortosa, que va liderar gran part del moviment juvenil a la ciutat essent el de més quantitat de socis i sòcies. He sigut cofundadora de l’AAVV de Ferreries-Sant Vicent a Tortosa, presidenta de l’AAVV de la Simpàtica a Tortosa, presidenta de la Federació d’AAVV, membre de la junta de Jove Cambra Tortosa, Coordinadora Territorial de l’Institut Català de les Dones (ICD), Membre de la junta d´UNESCO Tortosa i Cofundadora i membre de la junta d’ADEDE des de la seva fundació.
He organitzat congresos, cursos, seminaris, jornades de cultura popular i tradicional catalana, d’educació emocional, d’adolescència, de plans de polítiques de dones, d’integració…
M’he format en Lideratge i direcció d’equips (ESADE), amb eines per a l’abordatge de la violència masclista, en plans de polítiques de dones, en mediació i sobretot, en educació i gestió emocional. Sóc màster en Projecció Neurolingüistica (AEPNL).
He treballat durant 37 anys com a docent a Infantil, primària, Formació Professional i a la URV Campus de l’Ebre (Universitat Rovira i Virgili). La docència ha estat la meva gran passió.
He estat co-autora de llibres com: “Bases Antropològiques i Psicològiques” (Edit. ALTAMAR), “Desenvolupament Cognitiu i Motor” (Edita IOC) i he escrit el conte “Mireia i Marta a la ciutat d’Asotrot”.
I de les coses més importants del meu currículum és que sóc mare de dues joves i iaia d’una nena, que em tenen robat el cor i el pensament.
Quan parlo de multidisciplinari ja podeu comprovar que és ben veritat, i que tot i ara estar jubilada, dedico temps i espai a entitats com ADEDE i vull aconseguir una relació que duri en el temps, perquè m’entusiasma fer territori i eixamplar i aflorar el talent de les dones ebrenques. Per establir una relació que duri amb els nostres clients, clientes, usuaris o usuàries, necessitem connectar amb ells i elles a nivell emocional i, tenir molt present que avui, l’experiència de consum d’un producte és tan important com el propi producte.
Em dic Maria José Capilla Pepiol, natural de Sant Carles de la Ràpita, diplomada en Turisme i soc la responsable de Nautalia Viatges La Ràpita.
Ja de ben joveneta vaig descobrir que viatjar, conèixer noves cultures i nova gent és el que em feia feliç. Recordo la il·lusió del dia que em vaig treure el meu passaport, tenia 21 anys i marxava a fer una estada de 9 mesos a Londres. D’ençà he recorregut milers de kilòmetres i visitat molts països. Cosa que m’ha ajudat a perfeccionar diferents llengües: acreditació de nivell avançat en anglès i francès.
Viatjar m’ha aportat vivències i experiències memorables, que m’han omplert de vida. “No són les persones les que fan els viatges, sinó els viatges els que fan les persones.” John Steinbeck. La meva professió em permet compartir els coneixements adquirits per poder donar un millor assessorament al client.
M’apassiona organitzar viatges arreu del món, organitzar-ho tot per oferir una experiència única, sense preocupacions i d’acord amb el pressupost del client. La meva finalitat és que el viatge sigui un èxit perquè vull que tornis. Al cap i a la fi, el final d’un viatge no és més que el començament d’un altre.
Una altra de les meves vocacions és ensenyar, el Màster de Professorat de Secundària m’ha permès compaginar la meva activitat amb la docència, també en el món del Turisme, com a formadora d’informació turística i en cicles d’Hosteleria i Turisme.
A les meves classes busco posar en valor la importància d’un turisme sostenible i responsable que concilia el desenvolupament econòmic, social i mediambiental d’un territori. Ha d’haver-hi una cohesió entre el viatger i el resident, apostant per la conservació i preservació del patrimoni natural i sociocultural. Com diu un proverbi indi “La Terra no és l’herència dels nostres pares, sinó un préstec dels nostres fills”.
Maria José Capilla
Vocal ADEDE
40€/Any
Deixa’ns les teves dades